Wie ben ik?

even voorstellen

Mijn naam is Erna de Kruyff-van Wallene.

Al mijn hele leven ben ik een groot dierenliefhebber en heb me een aantal jaren geleden gespecialiseerd in honden.

Hulpverlener

Ruim 14 jaar (2002-2016) heb ik gewerkt als Sociaal Pedagogisch hulpverlener (niveau 5) en begeleider en coach van mensen met een licht verstandelijke beperking en/of een psychiatrische achtergrond. Dit heb ik met veel passie en plezier gedaan.

Therapiedieren

Een documentaire op tv maakte me, enige jaren geleden, attent op het werken met therapiedieren. Ik ben me hier verder in gaan verdiepen en vond een opleidingsmodule die je, als professional in de zorg, bijschoolt en leert werken met een psychosociaal hulphond.

Herplaatser

Op dat moment had ik echter zelf geen hond. De docent gaf aan: “de leukste honden zijn herplaatsers of asielhonden”. Ik ben op zoek gegaan naar een potentieel geschikte hond en vond Mazzel op marktplaats. Een geweldige, maar qua karakter absoluut pittige hond die duidelijke structuur en leiding nodig heeft en zodra hij de kans krijgt het initiatief neemt.
Dankzij Mazzel heb ik enorm veel leerervaringen opgedaan. Nog elke dag leer ik van hem.

Topdog

Na het afronden van de 1e module van de TOPDOG opleiding stond de 2e module, een volledig traject met een cliënt, op het program. Op dat moment vond ik Mazzel echter nog niet ‘klaar’ voor zo’n traject. Als tussenstap ben ik de opleiding ‘hondengedragsadviseur’ gaan volgen.
En een half jaar later hebben Mazzel en ik met groot plezier en een zeer positief resultaat alsnog het traject met en cliënt gedaan.

Gespecialiseerde honden

Hondadvies coaching heeft inmiddels 4 inzetbare honden, ieder met zijn eigen specialiteit. Alle honden zijn herplaatsers. Zij hebben bij mij en mijn man een fijn thuis en ze mogen mee werken in coachingstrajecten voor mensen.