Doelen


Klik de links voor extra informatie:

Voor wie is TOPDOG bedoeld?
Waarom een hond als co-trainer?
Wat ga je leren?
De honden


TOPDOG training

Honden zijn heel direct in hun lichaamstaal en bieden daarmee een geweldige spiegel aan mensen. Honden hebben unieke kwaliteiten en kunnen daarmee unieke, vaak verborgen, kwaliteiten in mensen naar boven halen. Honden kunnen zich, in tegenstelling tot mensen, niet anders voordoen dan ze zijn en ze kunnen niet liegen.TOPDOG is geschikt voor iedereen die wil werken aan persoonlijke ontwikkeling.

De training

TOPDOG is een training in weerbaarheid, sociale vaardigheden en communicatie waarbij een hond wordt ingezet als co-trainer. De training is vooral geschikt voor mensen die zich willen ontwikkelen op het gebied van zelfvertrouwen, weerbaarheid en agressie-regulatie. Er wordt een traject ‘op maat’ geboden, uitgaande van 12 sessies inclusief intake en diploma uitreiking. Er wordt een rapportage bijgehouden en tussentijds geëvalueerd.

De kracht van de training

Ieder mens groeit van een compliment. En dit is een belangrijke basisvisie voor de TOPDOG training. Bij alle onderdelen wordt uitgegaan van wat goed gaat en wat er verbeterd kan worden. Een positieve denkwijze is belangrijk en daarmee bereik je in korte tijd fantastische resultaten. Er zijn geen taboes, alles wat we in de training tegenkomen wordt bespreekbaar gemaakt. Vaak gaat dit heel gemakkelijk aan de hand van gedrag dat de hond laat zien. En…..het is heel erg leuk!!! Er ontstaan, vooral tijdens de droogoefeningen, hilarische situaties en er wordt veel gelachen.

Droogoefeningen

Iedere oefening gaat vooraf aan een ‘droog’ oefening. Dat wil zeggen zonder de hond erbij. Dit is om je voor te bereiden op wat er gaat, of kan gaan, komen. Dit leert je hoe je om kunt gaan met situaties. In het begin neemt ik als trainer de rol van hond op me. Later ga je dat ook zelf doen. Zo leer je je te verplaatsen in anderen.

Contra indicaties

De TopDog training kent slechts 2 contra indicaties:

  • allergisch zijn voor een hond
  • grote angst voor een hond (een beetje angstig geeft niet omdat hier goed aan gewerkt kan worden).