Hoe ging het met jouw hond rond oud en nieuw?

We hebben het ergste vuurwerk weer achter de rug. En nu ben ik heel benieuwd hoe het met jouw hond is gegaan.
Niks aan de hand en heerlijk liggen slapen? Bibberend in de badkamer? Heb je hem medicatie gegeven en zo ja welke? Ontsnapt en kwijt? Weer teruggevonden en hoe dan? Wat deed dat allemaal met jou?

Het is een nieuw jaar met nieuwe mogelijkheden om je te verdiepen in wat je voor jouw bange hond kunt betekenen. Want nu heb je zijn gedrag gezien. Was je hond bang dan is nu het moment om een plan te maken om komend jaar hetzelfde of erger te voorkomen.

Als je weet hoe je dat kunt doen is dit ook waardevol als je dit jaar een nieuwe hond mag verwelkomen. Onderzoek naar hondengedrag leert dat ongeveer de helft van alle honden angst overerft van één of allebei de ouders. Angstig gedrag ontwikkelt zich en wordt in de eerste 4 levensjaren zichtbaar en vaak erger.

Wacht niet tot ‘vijf voor twaalf’ om je hond te helpen. Maak dit jaar een goede start om aan het einde van het jaar goed te weten wat je hond van jou als zijn baasje nodig heeft om die spannende periode goed te doorstaan.

Daarom de vraag “hoe is het je hond(en) dit jaar vergaan rond oud en nieuw?”
Ik ben benieuwd naar jouw verhaal en ik hoor het graag. Bel 06-15942625 of mail Info@hondadvies.nl

2 gedachten over “Hoe ging het met jouw hond rond oud en nieuw?

  1. Ik ben met oud en nieuw naar Kranenburg, net over de Duitse grens, geweest. Met honden Luca en Risas. De eigenares van de pipowagen, die ik huurde, zei dat het daar erg rustig was. Dat was ook wel zo, tot 00.00 uur! Tussen 00.00 uur en 01.00 uur was er vuurwerk dichtbij, bij de buren. Knallen! Bij elk knalletje reageerde Luca door er naar te blijven blaffen! Hij was natuurlijk op de Geitenkamp al de hele week aan knallen blootgesteld.
    Om het te doorbreken heb ik hem steeds met het balletje laten spelen, wat hij zo leuk vind. Dat hielp wel goed! Maar ik moest het blijven doen! Want even niets doen en hij was weer gericht op het vuurwerk. Risas bleef er vrij rustig onder. Ging soms met Luca mee doen, maar was niet echt bang.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *