Hersenwerk voor honden

Hersenwerk met je hond, hoe leuk is dat! En het is niet alleen leuk, ook heel functioneel.
Hersenwerk doe je samen met je hond. En het kan een mooie rol spelen wanneer je een betere band met je hond wilt opbouwen. Maar ook om met je hond eenvoudige dagelijkse dingen te oefenen zoals bijvoorbeeld wachten of eerst oogcontact maken en toestemming vragen voordat hij actie onderneemt.

Voor iedere hond is een geschikte puzzel te maken.

Denk eens aan het bieden van afleiding in de wachtkamer van de dierenarts. Een stressvolle situatie voor veel honden. Maar als je samen een leuk, simpel spelletje kunt doen dan duurt het wachten minder lang en je hond gaat wat meer relaxed de spreekkamer in. Waar je overigens ook met hersenwerk veel kunt doen zodat de dierenarts zich kan richten op wat nodig is voor je hond. Een ontspannen hond is beter te onderzoeken en het helpt de dierenarts om een goede diagnose te stellen.

 

Of een periode van revalidatie. Als je hond voor korte of langere tijd benchrust moet houden of misschien ben je zelf (tijdelijk) minder mobiel. Dan is het toch heerlijk om je hond op een leuke manier energie te laten verbruiken terwijl je samen lekker bezig bent.

En zo zijn er talloze mogelijkheden om hersenwerk in te zetten.

Hondadvies geeft privé workshops hersenwerk bij je thuis.
Opties voor groepsworkshops:

  • Bij de fokker
  • Nestmeeting met de broertjes en zusjes van jouw hond
  • Op de hondenschool
  • Heb je een leuke locatie en wil je met een groepje hondenvrienden of vriendinnen samen hersenwerken dan kan dat natuurlijk ook.

Lees meer op: https://hersenwerkvoorhonden.nl/wat-doet-hersenwerk/